Õunakook kus on rohkelt õunu ja mida tuleks kindlasti serveerida koos vanillijäätisega.
Koostisosad:
Tainas:
160 g jahu
0,5 tl soola
100 g võid
5 sl jääkülma vett
Sega jahu soolaga ja lisa kuubikuteks lõigatud või. Näpi sõrmedega ühtlaseks puruks ning lisa vesi. Sõtku ühtlaseks taignaks ning mässi taigen toidukilesse ning aseta külmkappi 30 minutiks. Võta taigen külmkapist ja rulli õhukeseks. Tõsta taigen lahtikäivasse ahjuvormi (läbimõõt 24 cm) ja kata taignaga nii küpsetusvormi põhi kui servad. Aseta vorm uuesti külmkappi seniks kuni valmistad täidise.
Täidis:
1300 g puhastatud õunu (kooritud, südamed eemaldatud ja viiludeks lõigatud)
200 g suhkrut
30 g jahu
4 tl vanillisuhkrut
30 g sidrunimahla
Sega kõik täidise koostiosad omavahel ning pane saadud täidis ahjuvormi. Tõsta ahjuvorm uuesti külma seniks kuni valmistatud purukatte.
Purukatte:
100 g võid
110 g heledat Muscovado suhkrut
0,25 tl soola
190 g jahu
Sulata või ning lisa jahu, sool ja muscovado suhkur. Sega ühtlaseks puruks ja raputa täidisele.
Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 220 C juures 30 -40 minutit, kuni õunad on pehmed (katsu õunte valmidust puidust tikuga). Kui purukatte tahab pealt liialt pruunistuda võid koogi katta pealt fooliumiga.
Lase koogil enne serveerimist jahtuda ning serveeri kooki koos vanillijäätisega.