Porgandi-juustu pirukas

Jaga retsepti

Muretaignapõhjal porgandipirukas, kuhu on maitseks lisatud juustu ja sibulat. Põhi on krõbe ja võine. Täidis kergelt magus ja mõnusalt juustune. Pirukas maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.

Kogus: 8 tükki

Tainas:

175 g jahu

100 g külma võid

1 munakollane

0,25 tl soola

Täidis:

240 g porgandeid

1 suur sibul

3 sl toiduõli

60 g riivitud juustu

200 ml vahukoort

2 muna

0,25 tl soola

Maitsestamiseks purustatud musta pipart

Sega jahu soolaga ning lisa jahule kuubikuteks lõigatud või. Näpi sõrmedega või ja jahu ühtlaseks puruks ning lisa munakollane ja 4 tl külma vett. Sõtku taignaks ning vormi kätega taignapall. Pane taignapall jahuga kaetud lauale ning rulli tainas õhukeseks. Pane taigen lahtikäivasse vormi, mille suurus on 10*30 cm. Suru taigen vormi ja torka taignasse kahvliga augud. Pane vorm koos taignaga külmkappi 10 minutiks. Võta vorm külmkapist ja küpseta kaetult 180 C juures pöördõhuga 15 minutit. Eemalda kate ja küpseta veel 5 minutit, kuni taigen on kulpruun.

Täidise valmistamiseks koori ja riivi porgandid jämeda riiviga. Haki sibul ja prae sibulaid ning porgandeid pannil toiduõlis ca 5 minutit. Pane saadud segu eelküpsetatud pirukapõhjale. Sega munad vahukoore ja riivitud juustuga. Maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla segu täidisele. Alanda ahju kuumus 170 C-le ja küpseta pirukat ahjus pöördõhuga 25 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun ja tahenenud. Võta pirukas ahjust ja lase sel vormis 5 minutit jahtuda. Eemalda vorm ja serveeri kohe.

 

 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi