Muffinid, millele annab maitse sidrun ja mahlasuse suvikõrvits. Suvikõrvitsat soovitan riivida koos koorega, siis jääb muffin mõnusate rohekate täppidega.
Kogus: 6 mufffinit
Koostisosad:
80 g suhkrut
3 sl toiduõli
1 muna
30 ml piima
0,5 tl vanillisuhkrut
110 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
100 g suvikõrvitsat (jämedalt riivitud ja kuivaks pigistatud)
1 sl sidrunimahla
1 sl sidrunikoort
Glasuur:
40 g tuhksuhkrut
2 tl sidrunimahla
Kuumuta ahi 200°C-ni. Määri silikoonist muffinivormid õliga.
Sega omavahel kuivad koostisosad: jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega teises kausis suhkur, vanillisuhkur ja toiduõli. Lisa muna ja piim ning sega tainas ühtlaseks.
Sega omavahel kuivad koostisosad ja vedelik. Lisa taignale riivitud suvikõrvits, sidrunimahl ja sidrunikoor.
Kalla saadud taigen ettevalmistatud vormidesse ja küpseta 30-40 minutit. Küpsust kontrolli puust tikuga. Torka tikk koogi sisse, kook on valmis kui tikk jääb puhtaks. Tõsta muffinid ahjust ja lase jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks sega omavahel tuhksuhkur ja sidrunimahl. Kalla saadud glasuur muffinitele ja lase natuke tahkuda. Kaunista ja serveeri.