Ekleerid Veski Mati Mitmevilja jahusegust

Jaga retsepti

Mõnusad hapuka sidruni glasuuriga ekleerid Veski Mati mitmevilja jahusegust.
Tavaliselt teen ekleere ikka nisujahust aga seekord otsustasin seda teha pisut teistmoodi.
Täidiseks on Alma pasha kohupiimakreem ja glasuuriks hapukas sidruniglasuur.

Ekleerid
85 g võid 
180 g vett
0,5 tl soola
110 g Veski Mati Mitmevilja jahusegu
2-3 tk  M suurust muna

Pane potti vesi, või ja sool ning kuumuta segu keemiseni.
Võta pott tulelt ja lisa jahu. Sega tainast, kuni moodustub taignapall.
Pane pott uuesti madalale kuumusele ja kuumuta tainast kogu aeg segades 3 minutit.
Lase taignal pisut jahtuda ja sega mikseriga taignasse ühekaupa  lahtiklopitud munad.
Kui tainas on ühtlaseks segatud, siis pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 7 cm pulgad.
Soojenda ahi 200 C- ni ja küpseta ekleere ahjus 20 minutit. Ava korraks ahjuuks ja lase niiskus ahjust välja. Alanda ahju temperatuur 180 C juurde  ja küpseta veel ca 20 minutit. Ekleerid peavad olema mõnusalt helepruunid.
Lase ekleeridel enne täitmist täielikult jahtuda.

Kreem
600 g Alma pasha kohupiimakreemi torus
300 g Alma rasvatut kohupiimakreemi torus
50 g heledat Muscovado suhkrut

Sega kohupiimakreemid ning suhkur. Pane kreem pritskotti. Lõika ekleerid pooleks ja täida kreemiga.

Sidruniglasuur
200 g tuhksuhkrut
4 spl sidrunimahla (vajadusel  rohkem, sest glasuur peab olema piisavalt vedel, et sellega ekleere katta)
kollast toiduvärvi
siniseid nonparelle, pärleid

Sõelu tuhksuhkur kaussi ja lisa sidrunimahl ning toiduvärv. Hõõru glasuur ühtlaseks. Pane glasuur pritskotti ja kaunista ekleerid glasuuri ning nonparellide ja pärlitega.

Lase ekleeridel enne serveerimist seista külmkapis üleöö.


vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles