Indian butter chicken ja paneer

Jaga retsepti


Toidureis on jõudnud Indiasse ja me valmistame India võikana ja paneeri.
Retsepti idee on pärit siit:
https://www.recipegirl.com/indian-butter-chicken-recipe/
Ja paneeri retsept siit:
https://healthynibblesandbits.com/how-to-make-paneer/

Koostisosad:

Kanale
70 g vahukoort
2 spl sidrunimahla
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl garam masalat
0,5 tl jahvatatud vürtsköömenit
2 keskmist hakitud küüslauguküünt
1 spl riivitud värsket ingverit
500 g kanafileed

Kaste:
1 spl võid
1 spl toiduõli
2 keskmist hakitud sibulat
1 suur hakitud küüslauguküün
1 spl garam masalat
1spl riivitud värsket ingverit
pool hakitud tšillipipra kauna
1/4 tl jahvatatud cayenne pipart
0,5 tl soola
225 g tomatikastet
2 spl tomatipastat
200 g vahukoort
2 spl võid

Paneer:
900 g of täispiima
3 spl sidrunimahla
juusturiiet või topelt marlit

Serveerimiseks:
riisi
hakitud koriandrit

Kana valmistamiseks: 
Sega kõik marinaadi koostisosad kanaga ja lase kanal marineeruda kuni 24 tundi.


Kastme valmistamine:
Kuumuta 1 spl võid ja toiduõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja hauta ca 3 minutit.
Lisa küüslauk, tšilli ja ingver. Kuumuta ca 1 minut. 
Lisa garam masala, cayenne ja sool. sega kuumuta kuni 30 sekundit. Tõsta kuumus pisut kõrgemaks ja lisa kana. Hauta kana, kuni see ei ole enam roosa külgedelt – see võtab aega ca 5 minutit. Lisa tomatikaste ja tomatipasta ning hauta katmata 15-20 minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Madalda kuumust ja lisa vahukoor ning 2 spl võid. Sega kuni või on sulanud.
Serveeri soojalt koos riisi ning hakitud koriandriga.

Paneeri valmistamine:
Kalla piim suurde potti ja lase sel keema tõusta. Lisa sidrunimahl ning sega. Piim hakkab kohe kalgenduma. Juhul kui segu ei hakka kalgenduma võid lisada veel sidrunimahla.
Lase segul jahtuda 5-10 minutit.
Vooderda köögisõel juusturiide või topeltmarliga ning kalla poti segu sõela sisse. Loputa paneeri külma veega, et eemaldada sidrunimaitse. 
Võta kinni marli nurkadest, et moodustuks pall ja pigista välja üleliigne vedelik
Vormi paneerile sobiv kuju ja pane riidesse mähitud paneer taldrikule. Pane paneeri peale mõned taldrikud, et tekiks surve ja paneer pressuks. Seda võid teha külmikus, et paneer ka samal ajal ka jahtuks.
Paneer on valmis kasutamiseks kui see on jahtunud.

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350