Sulatatud juustuvaht Dalgona kohvi ja vaarikatega

Jaga retsepti

Üks mõnus ja lihtne pokaalimagustoit, mida saab ruttu valmistada ja kohe tarbida. Loomulikult võib mõned tunnid magustoitu ka külmas hoida enne serveerimist. Sulatatud juust annab magustoidule kergelt soolaka meki ja mõnusalt kreemise konsistentsi. Hapuka maitsenüansi lisab vaarikas ning mõrkja meki annab Dalgona kohvi. Soovitan magustoidu panna kihiti pokaali, siis on visuaal ägedam. Serveerimissoovituseks anda, et magustoit enne läbi segada.


Magustoidu jaoks läheb vaja

200 g sulatatud juustu

250 g mascaraponet

50 g tuhksuhkrut

200 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud)

50 g  Valeri küpsiseid


Dalgona kohvi jaoks läheb vaja:

2 spl lahustuvat kohvi

2 spl suhkrut

2 spl keeva vett

Dalgona kohvi valmistamiseks vahusta mikseriga heledaks vahuks kohvipulber, suhkur ja keev vesi.

Vahusta mascarapone kergelt suhkruga ning lisa toasoe sulatatud juust. Sega kuni saad ühtlase kreemi. Lisa kreemile pool Dalgona kohvist sega ühtlaseks. Pane kaussi kihiti kreem, vaarikad ning purustatud küpsised. Kõige peale väike tupsuke Dalgona kohvi vahtu ja küpsis.

Head isu!



vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad