Pohla-karamellipirukas

Jaga retsepti

Sügis on ilus aastaeg. Värvid ja maitsed, mis on omased ainult sügisele. Sattusin nädalavahetusel metsa, mis oli täis punaseid ja mahlaseid pohli. Muidugi ei suutnud ma kiusatusele vastu panna ja korjasin neid nii sügavkülma panekuks kui ka koogile.

Jagangi teiega koogiretsepti, kus on palju pohli, imeõhuke muretaignapõhi ja maitsev karamellitäidis. Imeliselt maitsev. 😊 

Taigen:
2,5 dl jahu
125 g külma võid
pisut soola 
1 sl suhkrut
1 muna

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa külm tükeldatud või ning ühenda omavahel kuivained ja või nii, et tekiks puru. Lisa muna ja sõtku taignaks. Mässi valmis taigen toidukilesse ja pane külmkappi vähemaks 30 minutiks.

Täidis:
400 ml vahukoort
1,4 dl suhkrut
0,8 dl tumedat siirupit
225 g pohli

Pane suhkur, siirup ja vahukoor potti. Lase keeda madalal kuumusel kuni 60 minutit, et täidis pakseneks. Lisa valmis täidisele pohlad ja tõsta pott pliidilt.

Rulli taigen õhukeseks ja aseta lahtikäivate põhjadega pirukavormidesse (läbimõõt 12 cm). Võid kasutada ka ühte suurt pirukavormi.
Küpseta põhjasid ahjus 225 C juures ca 10-12 minutit. Lase põhjadel täielikult jahtuda ning eemalda vormid.
Täida põhjad täidisega ja lase seista neil toatemperatuuril ca 30 minutit ja külmkapis vähemalt 4 tundi.

Mõnusat maiustamist!


vaata veel:

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli