Aprikoosikook

Jaga retsepti

 

Mõnus suvine kook, mille saab kiiresti valmis ja mis maitseb imehästi koos külma piimaga.

Vaja läheb:

100 g suhkrut

300 g aprikoose, puhastatud, kivi eemaldatud, poolitatud

näpuotsaga soola

30 g võid

250 g lehttaigent

 

Sulata pannil suhkur. Lisa pannile või ja näpuotsaga soola. Sega kuni saad ühtlase massi. Lisa pannille aprikoosipoolikud ja prae neid neid pannil mõlemalt poolt, kuni aprikoosid on kergelt pehmenenud ja osa mahla välja tulnud. Pane ümmargusse ahjuvormi (läbimõõt 22-24 cm) põhja aprikoosid (pooleks lõigatud pool allpool). Kalla aprikoosidele siirup ning kata aprikoosid lehttaigna tükiga. Lõika ära lehttaigna nurgad, mis ei sobitu ahjuvormi ja suru taigna servad tihedalt vastu ahjuvormi. Torka kahvliga lehttaignasse augud, et õhk paääseks välja.

Küpseta kooki ahjus pöördõhuga 180 C juures 15 minutit. Võta kook ahjust ja lase pisut jahtuda. Pane taldrik ahjuvormi peale ja kummuta kook vürmist välja taldrikule, nii, et keegi pealmine kiht jääks vastu taldrikut ja virsikud peale.

Serveeri koos vanillijäätisega.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept