Seekordselt on Toidureis 2019 jõudnud Mongooliasse ja valmistame traditsionaalseid Mongoolia küpsetisi, mida Mongoolias süüakse tee ja piimaga ning kastetakse mee või suhkru sisse. Ka või ja juustuga sobiva need imehästi.
Retsept iseenesest on väga lihtne ja selle leidsin siit:
https://www.internationalcuisine.com/mongolian-butter-cookies/
Koostisosad:
240 g jahu
55 g võid
120 g sooja vett
64 g suhkur
soola
õli friteerimiseks
Lahusta suhkur ja sool soojas vees.
Kausis sega jahu, vesi ja või ning sõtku ühtlaseks tugevaks taignaks. Vajadusel lisa vett või jahu. Sõtku ca 10 minutit.
Lase taignal seista ca 30 minutit ja sõtku uuesti, et eemaldada taignast õhumullid.
Rulli taigen ca 1,5 cm paksuseks ja lõika taigen ristkülikuks suurusega ca 6*12 cm
Lõika taignatükkide keskele ava ja tõmba sealt läbi üks taignapool nii, et mooduks nn. sõlm.
Küpseta kuumas õlis kuni küpsetised on kuldpruunid mõlemalt poolt.
Serveeri kohe.
Eelroad
Baklažaan aasipärases kastmes ja kurkumiga pärloder
Baklažaan on meile pisut võõras aga samas huvitav köögivili. Seekord olen baklažaanist valmistanud ühe aasipärase roa. Vaja läheb: 1 baklažaan