Chak-Chak

Jaga retsepti

Toidureis on jõudnud Kasahstani. Chak-chak on praegu üks kõige populaarsematest magusatest snäkkidest Kasahstanis ja seda on võimalik ka kauplustest osta.. Lihtne tainas on enam-vähem alati ühe retseptiga. Taigen küpsetatakse fritüüris krõbedaks ja segatakse mee-suhkrusiirupiga. Siis moodustatakse sellest ruttu torn, kuhi jne.

Retsept on pärit siit:
http://kazavida.blogspot.com/2009/01/chak-chak.html

Koostisosad:
Tainas:
2 muna
2 tl brändit
0,5 tl soola
240 g jahu
3 tl mooniseemneid

Siirup:
330 g mett
dl suhkrut
2 tsp sidrunimahla

Toiduõli praadimiseks.

Sega kausis lahtiklopitud munad, brändy, sool, mooniseemned ja jahu ning sõtku taignaks. Rulli kätega taignast ca 0,2 cm paksused ja 5 cm pikkused vorstikesed. Küpseta kuumas õlid.
Sega mesi ja suhkur ning keeda kuni moodustuks siirup. Lisa sidrunimahl.
Kalla keev siirup küpsetatud taignatükkidele ja sega korralikult. Vormi vastaval oma soovile kas kuhi, torn jne. Tee käed külma veega märjaks, et sa ei põletaks käsi ning, et segu ei kleepuks käte külge.
Chak-chak on valmis söömiseks kui see on täielikult maha jahtunud.

Head isu!

vaata veel:

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300