Espresso Macchiato alias kohvimaitseline lumepallisupp

Jaga retsepti

Eks ole see magustoit näeb uhke välja? Tegu ei olegi Espresso Macchiatoga vaid hoopis mõnusa magustoiduga. Kohviga maitsestatud lumepallisupp või siis  floating island või hoopis  Ile flottante või lausa Eufs à la neige. Heal lapsel ikka mitu nime…

Magustoit panem silma särama ja teeb südame rõõmsaks.

Sellest kogusest saavad magustoitu kolm osalist.

Vaja läheb:

Kohvikastmele:

150 ml piima

100 ml vahukoort

3 munakollast (M suuruses muna)

40 g suhkrut

näpuotsaga soola

1 tl (kuhjaga)  lahustavat kohvi

Lumepallidele:

3 munavalget (M suuruses)

75 g suhkrut

pisut soola

Vanillikastme valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga. Pane vahukoor, piim, lahustuv kohvi ja sool potti ning lase vaiksel tulel keema tõusta. Tõsta pliidilt ning hakka lisama piima sortsukese kaupa vahustatud muna hulka, see on vajalik temperatuuride ühtlustamiseks ning, et muna ei kalgenduks.

Kui oled kogu vahustatud muna piimaga kokku seganud, siis tõsta pott uuesti pliidile ning hakka kuumutama madalal tulel, kuni segu on paksenenud ning katab ilusti lusika tagumise külje. Kalla valmis kaste kaussi ning kata pealt toidukilega, et vältida nn. naha teket. Lase kastmel täielikult maha jahtuda. Kõige parem on magustoit siis kui hoiad kastet enne serveerimist külmkapis.

Lumepallide valmistamiseks vahusta munavalged koos 30 g suhkru ja soolaga tugevaks vahuks. Lisa lusikatäie haaval kogu ülejäänud suhkur kogu aeg vahustades kuni saad ilus läikiva vahu. Pane saadud segu sakilise tüllega pritskotti. Pritsis väikestele küpsetuspaberi tükkidele väikesed lumepallid (aurutades need pilvekesed paisuvad). Täida laia põhjaline pann ca poole panni sügavusest veega ning lase veel vaikselt keema tõusta. Alanda kuumust nii, et vesi vaevalt mullitab. Tõsta lumepallikesed koos paberiga pannile ning auruta neid kaetud kaane all ca 2-3 minutit. Jälgi, et vesi ei läheks keema. 

Tõsta valmis aurutatud lumepallid koos paberiga köögipaberile jahtuma.

Serveeri magustoitu omale meelepärastest nõudest. Mina kasutasin armsaid väikseid kohviklaase. Eks ole näeb ju peaaegu päris välja?

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis