Tšeburekid

Jaga retsepti

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.

 

Vaja läheb:

Tainas:

0,5 kg jahu

1muna

1 tl soola

Täidis:

400 g hakkliha

2 suurt sibulat

keedetud külma vett

1 tl soola

0,5 tl musta purustatud pipart

6 küüslaugu küünt

küpsetamiseks õli

 

Võta 250 ml mõõdunõu ning lisa sinna muna. Täida mõõdunõu veega kuni 250 ml märgini. Sega jahu soolaga ning lisa jahule muna-veesegu. Sõtku ühtlaseks taignaks ja sõtku ca 15 minutit kuni saad ühtlase elastse taigna. Jäta taigen toatemperatuurile toidukilega kaetult seisma ca 1 tunniks. Taigna valmistasin köögikombainiga aga selle saab tehtud hästi ka käsitsi.

Haki sibulad, küüslauk väga peenikeseks ning sega need hakklihaga. Kasutasin sibula ja küüslaugu hakkimiseks samuti köögikombaini ning tegin neist püree- lisasin ka veidi vett, et konsistents oleks vedelam. Maitsesta hakkliha  soola ja pipraga. Lisa täidisele vett, et täidis oleks vedelam kui tavaline kotletitaigen.

Võta taigen ja jaga see 8-ks ühesuuruseks palliks. Rulli pallid jahuga kaetud laual ümmarguseks ringiks ja võimalikult õhukeseks. Tõsta taignale täidis ja suru servad ilusti kokku, et küspetamise ajal täidis välja ei tuleks. Küpseta tseburekki kuumas õlis mõlemalt poolt ca 3 minutit, kuni need on mõnusalt krõbedad ja kuldpruunid. Tõsta tšeburekid köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne õli.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest