Taigna koostisosad:
50 g värsket pärmi
250 ml piima
3 spl suhkrut
1 tl soola
500 g jahu
1 muna
4 munakollast
50 g sulatatud võid
1 tl vanillisuhkrut
Kirsimoosi jaoks:
400 g poolikuid külmutatud kirsse
100 g suhkrut
2 spl maisitärklist
Vahukoore täidise jaoks:
400 ml vahukoort
2 spl maapähklivõid
100 g tuhksuhkrut
Määrimiseks muna ja peale raputamiseks mandlilaaste.
Soojenda piim ca 30 kraadini. Sega piimaga pärm, 1 spl suhkrut ja 1 spl jahu. Aseta kauss seguga kuuma veega täidetud kaussi ning kata toidukilega. Lase pärmil aktiveeruda ca 15 minutit.
Samal ajal sõelu kaussi ülejäänud jahu, sool ja vanillisuhkur ning sega segamini.
Vahusta munakollased ja muna 2 spl suhkruga väga tugevaks vahuks (see võtab aega ca 15 minutit).
Sega omavahel vahustatud munad, pärmisegu ja jahusegu. Sõtku tainast ca 15 minutit. Kõige lõpuks lisa sulatatud või ning sõtku taigent kuni see on vedelikuga ühtlustunud.
Pane taigen rätiku alla sooja kohta kerkima ca 1-1,5 tunniks.
Laota kerkinud taigen jahuga kaetud lauale ning suru taignast õhk välja. Jaga taigen 12-ks võrdseks osaks ja rullu pallideks. Kata pallid rätikuga ning jäta need 30-45 minutiks kerkima.
Määri kukleid muna-veeseguga ning raputa üle mandlilaastudega. Küpseta 200 C juures 15-20 minutit või kuni kuklid on pealt ilusad pruunid.
Kirsimoosi valmistamiseks pane potti kirsid, suhkur ja tärklis. Keeda ca 5-10 minutit ja jahuta täielikult enne kasutamist.
Vahukoor vahusta tuhksuhkruga ning lisa maapähklivõi. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.
Lõika jahtunud kuklitel pealmine osa ära ja uurista kuklid seest tühjaks. Täida kuklid kirsimoosi ja vahukoorega. Aseta äralõigatud kukli osa vahukoore peale. Soovi korral raputa kuklid üle tuhksuhkruga.
Head isu!