Soolakaramellised küpsised röstitud kaerahelvestest

Jaga retsepti


Mõnusad krõbedad küpsised, mis maitsevad eriti hästi külma piimaga. 😊

Vaja läheb:
400 ml täistera kaerahelbeid
100 ml kaerajahu
100 ml Muscovado suhkrut
50 ml suhkrut
0,5 tl soola
2 muna
75 g võid
100 ml tükeldatud kreeka pähkleid
100 ml kuivatatud jõhvikaid

Rösti kaerahelbeid kuumal ja kuival pannil, kuni need on kergelt pruunikad.
Sulata või ja sega see Muscovado suhkruga. Lisas sool ja sega ühtlaseks. Klopi või- ja suhkrusegu sisse ühekaupa munad. 
Lisa kaerahelbed, kreeka pähklid, kuivatatud jõhvikad ja kaerajahu.
Lase taignal pisut jahtuda ja vormi neist pallid, mis aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta need sealt lapikuks.
Küpseta 200 C juures ca 15 minutit.

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept