Selle aasta toidu väljakutse kümnendaks koostiosaks on Trapper Blend. Maitseainesegu on pärit Põhja-Kanadast, mille valmistamisele aitas kaasa õnnelik juhus. Jahimees kallas soolale vahtrasiirupit ning kuna koostisosad olid kallid, siis tuli kõik ikkagi ära kasutada ning jahimees kasutas seda segu kuivatatud piisoniliha maitsestamiseks. Nii sündiski eksituse läbi suur Quebeci klassik.
See magus -soolane segu on ideaalne lõhele, grillitud lihale ja suppidele.
Koostisosad: suhkur, must pipar, koriander, kuivatatud köögiviljad (küüslauk, sibul, punane paprika), meresool, vahtrasiirup, naturaalne vahtrasiirupi aroom, toiduõli.
Selle seguga valmistasin ühe mõnusa sooja salati grillitud sealihaga.
Koostisosad:
200 g seakaelakarbonaad
2 tl Trapper Blendi
kirsstomateid
kurki
jääsalatit
maisi
100 g salatijuustu
2 spl õunasiidriäädikat
2 spl vahtrasiirupit
2 spl oliivõli
0.5 tl soola
musti seesamiseemneid
granaatõunaseemneid
Määri sealihaviiludele maitseainesegu ning mässi maitseainesegu toidukilesse. Jäta seisma üheks ööpäevaks.
Järgmisel päeval prae liha mõlemalt pool pruuniks, ning lase lihal puhata 5 minutit, siis lõika liha viiludeks.
Valmista salatikaste. Sega kokku oliivõli, sool, vahtrasiirup ja õunasiidriäädikas. Pane taldrikule salati koostiosad ning kalla salatile kaste. Salatipadjale aseta viiludeks lõigatud soe kaelakarbonaad. Puista kaunistuseks granaatõunaseemneid ja musti seesamiseemneid.