Taipärased Gua Bao´d

Jaga retsepti

Gua Bao-pehmed ja õhulised Bao kuklid, mis on täidetud kleepuva ja maitseka sea triibulihaga. Oh see on täpselt toit minu maitsele. Kõik need lõhnad, mis täidavad toa juba ettevalmistuste ajal panevad tugevalt isutama. 🙂

Sellest kogusest saad 12 Baod

Kuklite valmistamiseks läheb vaja:

450 g jahu

2 sl suhkrut

0,5 tl soola

2 tl kuivpärmi

250 ml sooja vett

40 g võid

1 sl oliivõli

Sega kausis kokku jahu, suhkur, sool ja pärm. Kuumuta vett ja võid koos, kuni või on sulanud. Lisa vedelik kuivainetele ja sõtku taigent 10 minutit. Kõige lihtsam on teha seda köögikombainiga aga võib ka käsitsi. Pane taigen kaussi ja kata toidukilega ning jäta sooja kohta kerkima ca 90 minutiks või kuni taigna kogus on kahekordistunud.

Sõtku tainas läbi ja jaga see 12 võrdseks pallikeseks. Rulli iga pallike ovaaliks ning pintselda ühelt poolt õliga.

Voldi taigen pooleks kasutades abiks söögipulka, et jätta voltimise kohale ava ning , et pärast aurutamist saaksid Baod ilusti avada.

Lõika igale kuklile alla tükike küpsetuspaberit. Tõsta kuklid koos küpsetuspaberiga kerkima ahjuplaadile ja kata need rätikuga. Kergita ca 60 minutit.

Auruta kukleid ca 15 minutit. Lisa riisiäädikat aurutusveele, et saada ilusad valged kuklid.

Kleepuva triibuliha valmistamiseks läheb vaja:

1 kg viilutatud triibuliha (lõigatud ca 3 cm kangideks)

1 l veisepuljongit

3 küüslauguküünt

1 sl riisiveini

1 sl suhkrut

Triibuliha glasuuriks läheb vaja:

2 sl õli

0,25 tl soola ja musta pipart

1 sl riivitud ingverit

0,5-1 tk punane tšillikaun- peeneks hakitud

2 sl fariinsuhkrut

1 spl mett

3 sl tumedat sojakastet

1 tl sidrunheina pastat

Pane triibuliha viilud potti koos puljongi, küüslaugu, riisi veini ja suhkruga. Auruta ca 2 tundi kuni liha on pehme. Nõruta ja tõsta liha oma järge ootama.

Samal ajal kui aurutad Bao kukleid võid alustada liha praadimist. Pane pannile pisut õli ja prae liha koos soola ja natukese musta pipraga kuldpruuniks. Tõsta praetud liha kaussi.

Sega kausis glasuuri koostisosad: ingver, tšilli, mesi, suhkur, soja kaste ja sidrunheinapasta. Pane saadud segu pannile ning kuumuta kuni glasuur hakkab mullitama ja muutub tumedaks ja kleepuvaks.

Pane pannile tagasi liha ja sega glasuuriga.

Gua Bao serveerimiseks läheb vaja:

väike punt lehtpeterselli

punase tšillikauna kangikesi

1tl seesamiseemneid

2 sl röstitud India pähkleid, hakitud

Pane Baode vahele glasuuriga liha, hakitud roheline ning tšilli, seesamiseemned ja röstiud pähkleid.

Head isu!

  •  

     

     

Gua Bao Toppings:

    • 1 Small bunch coriander (cilantro) – roughly torn
    • 2 red chillies – sliced into thin strips
    • 4 spring onions (scallions) – sliced into thin strips
  • 1 tbsp sesame seeds
  • 2 tbsp toasted cashew nuts – chopped

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50