Nostalgiline bubert jõhvikakisselliga

Jaga retsepti

 Burbert koos jõhvika kisselliga on mõnus ja õhuline magustoit.


Kisselli jaoks läheb vaja:

250 g jõhvikaid 

0,5 l vett

150 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kuhjaga kartulitärklist


Pane jõhvikad veega keema ning keeda kuni jõhvikad lähevad katki. Kurna jõhvikad läbi sõela, et eemaldada seemned ja kestad. Pane saadud vedelik potti ja lisa suhkrud. Kui tundub, et kissell saab väga kange, siis lisa veel vett. Lase keema tõusta ja lisa veega segatud tärklis, samal ajal kisselli kogu aeg segades, et ei tekiks klimpe. Lase kissellil korraks uuesti keema tõusta ja ning tõsta pott pliidilt. Lase kissellil jahtuda täielikult enne serveerimist.


Buberti jaoks läheb vaja:

1 l piima

1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

6 muna

0,5 tl soola

1 dl Tammejuure talu mahedat nisumannat


Lase piimal keema  tõusta ning lisa manna. Keeda ca 8 minutit.

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkrutega tugevaks vahuks. Lisa lusika haaval sooja piima munasegule, et munad ei läheks tükki. Lõpuks sega kõik munasegu ja piim kokku. Maitsesta soolaga ning kuumuta segu madalal kuumusel kuni see pakseneb. 
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa need ettevaatlikult paksenenud munakollase-piimasegule. Pane pott tagasi pliidile ja kuumuta hetkeks-kuni esime mulli tekkeni.

Lase bubertil täielikult jahtuda enne serveerimist.

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad