Winter pears in Vino Nobile

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr. 37

Mõnus talvine magustoit.

Vaja läheb:

6 pirni, tugevat, kooritud ja koos varrega

40 ml sidrunimahla

240 ml punast veini

50 g suhkurt

1 tl vanillisuhkrut

50 g punaseid sõstraid

3- 4 tk nelki

Lõika pirnide alt väike viil nii, et pirnid püsiksid püsti. Pane potti pirnid ja kalla peale sidrunimahl ning punane vein. Lisa suhkrud, sõstrad ja nelk. Lase poti sisul keema tõusta. Pane potile kaan peale ja hauta ca 30 minutit keskmisel kuumusel kuni pirnid on pehmed. Keemise ajal keera pirnidel poolt, et kõik pirnid läheksid ühtlaselt pehmeks.

Serveeri pirne tilgutades neile peale veini- ja sidrumahla siirupit ning lisades törtsukese vahukoort.

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud