Winter pears in Vino Nobile

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr. 37

Mõnus talvine magustoit.

Vaja läheb:

6 pirni, tugevat, kooritud ja koos varrega

40 ml sidrunimahla

240 ml punast veini

50 g suhkurt

1 tl vanillisuhkrut

50 g punaseid sõstraid

3- 4 tk nelki

Lõika pirnide alt väike viil nii, et pirnid püsiksid püsti. Pane potti pirnid ja kalla peale sidrunimahl ning punane vein. Lisa suhkrud, sõstrad ja nelk. Lase poti sisul keema tõusta. Pane potile kaan peale ja hauta ca 30 minutit keskmisel kuumusel kuni pirnid on pehmed. Keemise ajal keera pirnidel poolt, et kõik pirnid läheksid ühtlaselt pehmeks.

Serveeri pirne tilgutades neile peale veini- ja sidrumahla siirupit ning lisades törtsukese vahukoort.

vaata veel:

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks

Eelroad

Jõuluhommiku võileib (ühele):

  Vaja läheb: 1 viil Muhu seemnetega leiba 2 viilu verikäkki 2 tl pohlamoosi ca 50g hapukoort 1 tl mädarõika