Ise tehtud vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt juustune ning kergelt suituse küüslaugumaitsega.
Vorstide jaoks läheb vaja:
2 kg seakaelakarbonaadi
550 g suitsuseapõske, ilma kamarata
20 g soola
4 tl küüslaugugraanuleid
100 ml jäävett
300 g suitsujuustu
Ettevalmistatud seasoolikaid
Tükelda seakaelakarbonaad ja seapõsk parajateks tükkideks, et saaksid selle läbi hakklihamasina ajada. Kasuta hakklihamasinal keskmise suurusega sõela. Enne liha ning seapõse hakklihamasinasse panekut pane see sügavkülma 15 minutiks.
Lisa hakklihale sool, küüslauk, suitsujuust ja jäävesi ning sõtku segu ca 3-5 minutit, kuni saad ühtlase keepuva massi. Seda võid teha käsitsi aga mina kasutasin köögikombaini, siis oli veidi lihtsam. Kõik vorstitaigna koostiosad peaksid olema võimalikult külmad.
Täida ettevalmistatud seasoolikad vorstiseguga ning vormi sobiva suurusega vorstid (mina sidusin vorstid nööriga aga võid vorstid ka keerutada sobivasse suurusesse).
Pane valmis vorstid külmkappi maitsestuma üheks ööpäevaks ning siis võid osa valmistada kohe ning osa vorste sügavkülmutada.
Küpseta vorstid ahjus 220 C juures koos rosmariini ja pooleks lõigatud küüslaukudega. Kõrvale serveeri värsket leiba ja maitseelamus ongi garanteeritud.