Nende kookide valmistamiseks läheb vaja silikoonvorme ja sellest kogusest saab sõltuvalt silikoonvormi suurusest 12-14 väikest koogikest.
Vaja läheb:
Šokolaadiglasuuriga ja moosiga küpsiseid ca 14 tükki, igale koogile üks.
Šokolaadivahu jaoks läheb vaja:
0,5 tl želatiini
10 g suhkrut g piima
50 g vett
55 ml espressot/ristrettot
100 g piimašokolaadi
180 g vahukoort
Pane želatiin potti vette likku. Lisa kohvi ja suhkur ning kuumuta segu kuni želatiin on sulanud. Pane potti šokolaad ning lase segul seista ca 1 minut, siis on šokolaad sulanud ja saad segu ühtlaseks segada. Lase segul jahtuda toatemperatuurile ning siis lisa vahustatud vahukoor. Vahukoore lisamisel sega segu õrnalt, et võimalikult palju õhku jääks segusse.
Pane šokolaadivaht pritskotti ja täida silikoonvormid, jäta peale ca 1 cm ruum, et saaksid lisada küpsise. Küpsis pane vormi šokolaadine pool vastu vahtu. Pane vormid sügavkülma ca 4 tunniks.
Peegelglasuuri jaoks läheb vaja:
9 g želatiini
60 g vett
100 g suhkrut
100 g glükoosisiirupit
80 g kondenspiima
110 g valget šokolaadi
toiduvärvi
Pane želatiin vette likku. Pane potti glükoosisiirup, vesi ja suhkur ning lase keema tõusta. Lisa kondenspiima ja želatiin. Sega kuni zelatiin on korralikult sulanud. Võta segu pliidilt ning lisa šokolaad. Lase 1 minut seista kuni šokolaad on korralikult sulanud. Mikserda saumikseriga väga ettevaatlikult, et segu saaks korralikult segatud aga võimalikult vähe õhku segusse satuks. Lisa toiduvärv ning mikserda veel saumikseriga.
Jahuta peegeleglasuur 28-30 C-ni. Võta desserdid sügavkülmikust ning pane desserdid küpsise poolega resti peale. Resti alla lauale laota toidukile, et üleliigne peegelglasuur valguks toidukilele- nii on lihtsam hiljem koristada. Kalla peeagelglasuur dessertidele ning vaata,et need oleksid korralikult peegelglasuuriga kaetud. Lase korralikult nõrguda. Pane saadud desserdid serveerimisalusele ning kaunista need vastavalt oma soovile. Mina lisasin veidi kullatolmu ja kokteilikirsse
Pane desserdid külmkappi, ning lase neil enne serveerimist sulada.