Kruubisalat kanaga

Jaga retsepti

 

Retsept on 4-le

Valmistamisaeg  ca 20 minutit + kruupide keetmine 30 minutit (selle võib eelmisel päeval teha ja kruupe üleöö külmkapis hoida)

 Salati koostisosad:

125 g keetmata odrakruupe

150 g aurutatud Hüva peeti

85 g (1 pakk) Frillice salatit

1 avokaado

100 g kirsstomateid

50 g rediseid

300 g broilerifileed+ praadimiseks õli ning maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart- soovi korral võid lisada kurkumit (see annab ilus kollase värvi)

2 tl Chia seemneid

2 spl kõrvitsaseemneid

 

Salatikastme koostisosad:

4 spl Coop Ekstra neitsioliivõli

2 spl valgeveiniäädikat

1 purustatud küüslaugu küüs

1 tl suhkrut

Maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart

 

Keeda odrakruubid ja jahuta keedetud kruubid.

Riivi aurutatud peet.

Rebi salat suupärasteks tükkideks.

Koori ja viiluta avokaado.

Lõika kirsstomatid pooleks.

Viiluta redised õhukesteks viiludeks.

Prae pannil suupärasteks tükkideks lõigatud broilerifilee. Maitsesta see soola ja musta pipraga. Soovi korral võid ilusa kollase värvuse andmiseks lisada broilerifileetükkidele kurkumit. 

Salatikastme valmistamiseks sega kõik kastme koostisosad ühtlaseks seguks. 

Jaga kõik salatikoostisosad neljale salatitaldrikule ja jaota ka salatikaste ühtlaselt nelja taldriku vahel.

 Salatit võib serveerida ka suurest kausist ja salatikastmega segatult.

Retsept valmis koostöös Coop-iga.


vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku