Wiener schnitzel

Jaga retsepti

Krõbe Viini šnitsel. Algupäraselt tehtud ikka vasikalihast aga kuna kahjuks vasikaliha ei õnnestunud kusagilt hankida, siis tegin seda seavälisfileest ning sai ikka imeliselt krõbe ja maitsev.

Vaja läheb:

ca 0,7 kg sea välisfileed

maitsestamiseks soola ja pipart

4 muna

paneerimiseks jahu

paneerimiseks riivsaia

friteerimiseks õli


Eemalda välisfileel kamar ja rasva osa. Lõika filee ca 0.3 cm paksusteks viiludeks.

Pehmenda lihaviile lihahaamri sileda poolega ning maitsesta soola ning pipraga. 

Paneeri lihatükke kõigepealt jahus, siis munas ning lõpuks riivsaias ning küpseta kuuma õlis mõlemat poolt pruuniks. Lihatükid peavad õlis vabalt ujuma.

Serveeri kohe sidruniviilu ja kurgi-hapukoorekastmega. 


vaata veel:

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: