2022 toiduväljakutse retsept nr. 10 – Trapper blend

Jaga retsepti

Selle aasta toidu väljakutse kümnendaks koostiosaks on Trapper Blend. Maitseainesegu on pärit Põhja-Kanadast, mille valmistamisele aitas kaasa õnnelik juhus. Jahimees kallas soolale vahtrasiirupit ning kuna koostisosad olid kallid, siis tuli kõik ikkagi ära kasutada ning jahimees kasutas seda segu kuivatatud piisoniliha maitsestamiseks. Nii sündiski eksituse läbi suur Quebeci klassik.

See magus -soolane segu on ideaalne lõhele, grillitud lihale ja suppidele.

Koostisosad: suhkur, must pipar, koriander, kuivatatud köögiviljad (küüslauk, sibul, punane paprika), meresool, vahtrasiirup, naturaalne vahtrasiirupi aroom, toiduõli.

Selle seguga valmistasin ühe mõnusa sooja salati grillitud sealihaga.

Koostisosad:

200 g seakaelakarbonaad

2 tl Trapper Blendi

kirsstomateid

kurki

jääsalatit

maisi

100 g salatijuustu

2 spl õunasiidriäädikat

2 spl vahtrasiirupit

2 spl oliivõli

0.5 tl soola

musti seesamiseemneid

granaatõunaseemneid

 

Määri sealihaviiludele maitseainesegu ning mässi maitseainesegu toidukilesse. Jäta seisma üheks ööpäevaks.

Järgmisel päeval prae liha mõlemalt pool pruuniks, ning lase lihal puhata 5 minutit, siis lõika liha viiludeks.

Valmista salatikaste. Sega kokku oliivõli, sool, vahtrasiirup ja õunasiidriäädikas. Pane taldrikule salati koostiosad ning kalla salatile kaste. Salatipadjale aseta viiludeks lõigatud soe kaelakarbonaad. Puista kaunistuseks granaatõunaseemneid ja musti seesamiseemneid.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on