Сашні ehk Potato pyzy

Jaga retsepti

Toidureis on jõudnud Valgevenesse ja retseptiks on kartuli pyzy ehk kartulikotletid hakkliha täidisega.

Retsepti idee on pärit siit ja olen teinud restepti ka väikesed muudatused:


Taigna koostisosad:
250 g kodujuustu
100 g jahu
4 riivitud kartulit
soola

Täidise koostisosad:
100 g veise ja seahakkliha
sibul, hakitud
25 g muna
1 sl jahu
soola ja pipart

Sega kodujuust, riivitud kartulid, jahu ja sool taignaks. 

Täidise jaoks sega hakitud sibul, muna, sool ja pipar hakklihaga.

Pyzy valmistamiseks pane lauale jahu ja vormi taignast 1 cm paksusega piklikud (ca 7 cm pikad ja 4 cm laiad) taignakettad. Lisa ketta keskele täidis ja aseta peale teine taignaketas. Suru servad tugevasti kokku, et täidis välja ei tuleks.

Küpseta kotlette kuumas toiduõõlis 190 C juures mõlemalt poolt 4 minutit kuni need on ilusad kuldpruunid.

Serveeri soojalt koos hapukoorega.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2