Сашні ehk Potato pyzy

Jaga retsepti

Toidureis on jõudnud Valgevenesse ja retseptiks on kartuli pyzy ehk kartulikotletid hakkliha täidisega.

Retsepti idee on pärit siit ja olen teinud restepti ka väikesed muudatused:


Taigna koostisosad:
250 g kodujuustu
100 g jahu
4 riivitud kartulit
soola

Täidise koostisosad:
100 g veise ja seahakkliha
sibul, hakitud
25 g muna
1 sl jahu
soola ja pipart

Sega kodujuust, riivitud kartulid, jahu ja sool taignaks. 

Täidise jaoks sega hakitud sibul, muna, sool ja pipar hakklihaga.

Pyzy valmistamiseks pane lauale jahu ja vormi taignast 1 cm paksusega piklikud (ca 7 cm pikad ja 4 cm laiad) taignakettad. Lisa ketta keskele täidis ja aseta peale teine taignaketas. Suru servad tugevasti kokku, et täidis välja ei tuleks.

Küpseta kotlette kuumas toiduõõlis 190 C juures mõlemalt poolt 4 minutit kuni need on ilusad kuldpruunid.

Serveeri soojalt koos hapukoorega.

vaata veel:

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb:

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas